4 Şubat 2020 Salı

Kegel Egzersizleri


Kegel Egzersizleri


Kegel egzersizi pek çok bayana fayda eden bir egzersiz türüdür. Kegel egzersizi bayanlarda vajinanın rahatlamasına ve gevşeyen vajinanın rahatlamasına yardımcı olur. Özellikle yeni doğum yapmış bayanlar kegel egzersizi yaparak genişlemiş vajinasını eski haline döndürmeye çalışabilir. Böylece kendini salan rahim de zamanla eski haline dönecektir. Hamileliğin son aylarında yapılan kegel egzersizleri de doğumun daha kolay geçmesine yardımcı olur.

Kegel egzersizi yapmak son derece basittir. Pelvik kaslarını yukarı kaldır indir yaparak yani bir nevi mekik hareketi yaparak kegel egzersizi yapılabilir. Kegel egzersizi yaparken pelvik kaslarının yerini tam olarak öğrenmek için videolu anlatımları izlemek daha doğru olacaktır. 

Kegel egzersizi yaparken mesanenin boş olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü boş mesane ile daha rahat hareket yapılır ve sıkışma gerçekleşmez. Bu nedenle her tuvalet sonrası kegel egzersizi yapılabilir. Günde 4-5 defa kegel egzersizi yapmanın faydaları vardır.

Danışmanlık Hizmeti Alınabilir


Kegel egzersizinin doğru biçimde yapılması için cinsel terapi uzmanlarından danışmanlık hizmeti alınabilir. Böylece hareketler daha doğru öğrenilir ve dolayısıyla daha çok fayda görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder